tiistai 12. huhtikuuta 2016

Maukasta hetkessä!

Ihana auringonpaiste ulkona, joten ruokien täytyy syntyä nopeasti! Olen jo pitkään metsästänyt täydellistä reseptiä lappapuuroon, tai oikeastaan sitä oikeaa suhdetta marjoja, vettä ja mannaryynejä. Usein puurosta on tullut hieman liisterimäistä, joka on tarttunut kitalakeen kiinni. Mutta onneksi nyt olen lähempänä täydellisyyttä ja kuohkeaa puuroa syntyy useamman kerran viikossa! Ja mikä parasta marjat saavat kyytiä pakkasesta ja samalla saa lääkittyä itseä näin flunssan jyllätessä.


Kuohkean lappapuuron salaisuutena näyttäisi olevan 1 litra vettä, 8 dl marjoja, 1-1,5 dl sokeria ja 1 dl mannaryynejä. Puuro jää keittämisen jälkeen melko "veteläksi" ja vispauksen alkaessa tuntui siltä, ettei se puuroudu ollenkaan. Vispasin puuroa useammassa erässä, joten puuro ehti seisoa aina hetken ja jäähtyä lisää. Tänään herkku syntyi punaisista viinimarjoista ja oli maukasta. Samanaikaisesti syntyi myös rahkan kaveriksi marjakeittoa mustaherukoista. Siihenkin lorautin 1 litran vettä, 8 dl marjoja sekä noin 1 dl sokeria. Perunajauhoja suurustamiseen käytin 1,5 rkl. Keitostakin tuli hyvää ja hakkaa mennen tullen kaupan valmiskeitot :) 

Näiden jälkeen alkoi tehdä mieli päiväkahvin seuraksi maukasta ohrarieskaa, joka sekin valmistuu hetkessä ja on ihan taivaallisen hyvää. Rieskan reseptin löytää Habanerokitchen -blogista. Olen kaulinnut taikinan melko ohueksi ja kertaalleen onnistuin tekemään jopa näkkäriä :) Vaalea siirappi antaa kivasti rieskalle makeutta. Mutta kannattaa rohkeasti jättää taikinalle paksuutta, jos haluaa rieskasta paksumpaa. Helposti siitä tulee kaulittua todella ohutta.


No mutta sittenhän oli jo aika keksiä jotain ruokaa iltapäiväksi. Yhteishyvä-lehdessä oli maukkaan näköinen kanarisoton ohje ja sitä testasinkin tänään. Ja olihan se ihan hyvää perussettiä. Ei mitään makujen ilotulitusta, mutta juuri sellaista helppoa ruokaa, joka maistui lapsille ja päästiin mukavasti päivässä eteenpäin :) Ehdottomasti enemmän makua saa mikäli broileri on marinoitua, mutta maustamattomanakin oli oikein hyvää. Mikäli joku keksii jotain kivoja maustamisvinkkejä tähän, otan niitä mielelläni vastaan!


Löysin taannoin kivan keittokirjan, joka sopii erittäin hyvin tämän hetkiseen ruokafilosofiaani. Hans Välimäen Mummola -reseptikirja sisältää herkullisen oloisia nostalgisia ruokia, jotka näin lapsiperheen näkökulmasta ovat juuri niitä parhaita. Tästä kirjasta löytyy kootusti niitä monia herkkuja, joita minunkin mummoni aikoinaan teki. Huomenna kokeiluun pääsee lihapiirakka ja etenkin lindströminpihvit muistan lapsuudestani, joita usein mummolta toivoin. Toivottavasti ne maistuvat omatekeminäni yhtä herkullisilta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti