perjantai 22. huhtikuuta 2016

Onnistumisen iloa keittiössä

Olen potenut flunssaa jo kohta kolmatta viikkoa. Kaikki keinot sen taltuttamiseen alkaisivat olla jo kultaakin kalliimpia. Ystäväni vinkkasi minulle, että inkivääri-juomasta voisi olla apua. Niinpä läksin etsimään ohjetta kyseiseen parantavaan juomaan ja löysin ohjeen Anu Harkin pitämästä Kotoliving -blogista nimellä flunssajuoma. Juomaa kannattaa nauttia muutoinkin kuin vain flunssassa, koska sillä näyttäisi olevan paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Juoma valmistui nopsasti ja maistuikin, vähän yllätyksellisestikin, hyvälle. Juoman valmistamiseen tarvitaan vain:

1 litra vettä
1 sitruuna
pala inkivääriä
hunajaa

Laita vesi kattilaan ja purista sinne puolikkaan sitruunan mehu. Kuori toinen puolikas ja leikkaa lohkoiksi. Lisää ne myös kattilaan. Leikkaa inkivääristä 5-6 ohutta viipaletta ja lisää joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi juoma ja lisää hunajaa juomaan oman maun mukaan.

Juomaa voi halutessaan myös maustaa esimerkiksi kanelilla (kanelitanko heitetään vain kiehumaan mukaan). Queens of Delicious -blogissa maustamiseen oli käytetty tuoretta kurkumaa ja mustapippuria. Kaneli kuulostaa ehkä tässä vaiheessa kokeilemisen arvoiselta. Kerronpa sitten, kun olen saanut kokeiltua :)

Valmisruuista Saarioisten lihaperunasoselaatikko on jo pitkään ollut suosikkiani. Tänään kuitenkin ryhdistäydyin ja tein sitä itse. Ja toden totta, siitä tuli kuin tulikin erittäin makoisaa. Olen usein ajatellut, että en saisi tähän tarpeeksi makua, jotta se maistuisi edes joltain. Mutta tänään uskalsin kaataa maustepurkista ihan kunnolla ja kylläpä siihen makua tuli. Tytötkin vetivät sitä lautaselliset, isompi jopa kaksi :)

Reseptin löysin Soul Kitchen -blogista. Ruoka maistui juuri siltä miltä äitien tekemän ruuan pitää maistua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti