maanantai 14. maaliskuuta 2016

Tekemisen huumaa monella saralla :)

Mennyt viikko oli oikein tekemisen tykitystä. Tuntui siltä, että energiaa riittii moneen ja valmistakin tuli. Novitan sukkalehti 2015 tarjosi helpon ohjeen virkattuihin sukkiin. Empähän ollut aiemmin sukkia virkannut ja kantapääkin onnistui malliikkaasti ilman reikiä =D Näitä syntyy varmasti vastaisuudessa lisääkin.
Herkkuja syntyi perheen vanhimman jäsenen edelleen vanhentuessa. Olen aiemminkin tehnyt Mokkapaloja Heleen´s Hobbies -blogin ohjeella ja täytyy myöntää, ettei leipuri väärässä ole ollut, kun tituleeraa ohjetta "valehtelematta parhaiksi mokkapaloiksi". Pohjasta tulee aivan loistava, mehevä ja maukas. Reseptissä ei ole mitään erityistä, mutta lienee muna-sokeri-vaahdon määrä tässä tekee sen kuohkeuden, josta pidän. Usein mokkapaloihin liittyvät yritykset ovat lässähtäneet ja pohjasta on tullut uunipellin kokoinen frisbee-kiekko. Ja herkkujahan saa aina syödä, mikäli itse jaksaa niitä väsätä. Onneksi tätä herkkua on vielä runsaasti jäljellä pakkasessa. Kohmeinen pala kahvin kanssa tekee päiväkahvista päiväkahvin :)


Viikon kruunasi vielä hyvin onnistunut kaalilaatikko hieman uudella twistillä. Olen valmistanut laatikkoa aiemmin anopilta saadulla perinteistäkin perinteisemmällä ohjeella, mutta innoitusta uuteen tarjosi jälleen Habanerokitchen -ruokablogi. Korvasin ohjeen juuston Koskenlaskijan Ruoka cheddarilla, koska ruuan tulee sopia kaikkien ruokailijoiden suuhun. Ripautin jauhelihan sekaan kyllä vähän chilijauhetta, mutta vain laittamisen ilon vuoksi :) Kunnon haudutus uunissa ja syömään. Tällä reseptillä taitaa kaalilaatikko valmistua seuraavankin kerran. Suosittelen!

Mutta nyt, koska aurinko ilostuttaa meitä koko olemuksellaan, lähdemme ulkoilemaan. Katsotaanhan mitä tuleva viikko tuo tullessaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti