keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Aihetta juhlaan!

Tadaa... Anelmais-säärystimeni ovat valmiit :) Sen kunniaksi nautin nyt uunituoreen pullan kermavaahdolla sekä raparperihillolla!


Kirjoneulonta ei aiemmin ole ollut lainkaan minun juttuni. Aina olen saanut langat niin kirraamaan, ettei kuviosta juuri ole tolkkua saanut. Säärystimien kohdalla sain kuin sainkin langat kulkemaan mukavasti matkassa ja into kirjoneuleisiin taisi syttyä :)

Edelleen minulla on kuitenkin suuri ongelma, eli kantapään neulominen. Se ei luonnistu sitten niin millään. Ammottavia reikiä siellä sun täällä. Siksi säärystimet. Toisekseen, perinteiset villasukat eivät kestä matkassani. Jokaisessa sukassani on tällä hetkellä päkiöiden alla reiät. Ja parsijaksi minusta ei ole! Enkä millään haluaisi neuloa sukkiani rautalangasta :) Siksi siis säärystimet.

Ohje säärystimien kuvioon on Novitan Sukkalehdestä 2015. Noudatin ohjetta aina kantalappuun asti. Siinä kohdassa päättelin 2 ja 3 puikoilta yhteensä 24 silmukkaa ja jatkoin kerroksen loppuun normaalisti. Seuraavalla kerroksella loin uudet 24 silmukkaa päätettyjen tilalle ja edelleen kerros normaalisti loppuun. Tämän jälkeen toistin sukkaohjeen kerroksia 36-39 yhteensä kolme kertaa ja päättelin silmukat.

Viimeistelin reunat vielä virkkaamalla. Jalkaterässä virkkasin yhden kierroksen ensin kiinteitä silmukoita, jonka jälkeen seuraavalla kerroksella keskitin aaltomaisen reunan jalkaterän yläpuolelle (reunuksen ohje löytyi netistä Garnstudion sivuilta mallista Lisbeth). Muutoin virkkasin kiinteitä silmukoita. Lopuksi virkkasin vielä punaisella langalla kiinteitä silmukoita kantapään ympäri, jotta sekin reuna asettui paremmin.

Kaiken kaikkiaan malli on kiva neuloa, mielenkiinto pysyy hyvin yllä ja valmista tulee suhteellisen nopeasti. Seuraavat saavat luvan olla hieman pirtsakammat :) Mutta ensin kuitenkin jotain muuta kivaa....


2 kommenttia:

  1. Onpa mukava lueskella touhujasi täällä blogissa =) Olet neulonut hienot säärystimet. Tarvitsetko apua kantapään neulomisessa?

    VastaaPoista
  2. Kiva :) Säärystimet ovat olleet kelpo kaverit näillä talvikeleillä. Kiitos kovasti, jos voisit neuvoa, otan mielelläni vinkkejä vastaan. Erityisesti haasteellinen on se kohta, jossa silmukat poimitaan kantalapusta ja reunasta pitäisi saada siisti. Yhdet Anelmaiset tulivat nimittäin "tilaukseen" ja käyttäjä haluaisi ne nimenomaan sukkina. NIistä ei viitsisi sitten tehdä reikäisiä =D

    VastaaPoista