sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Bueno basilikapesto ja eittämättä täydellinen pizzapohja :)

Viikonloppu oli herkullinen monella tapaa, mutta kulminoitui muutamaan onnistuneeseen kokkaukseen keittiössä.

Haluan ehdottomasti jakaa tämän peston ohjeen, koska se on vaan niin loistava, monikäyttöinen ja nopea tehdä. Menneellä viikolla pestoa syötiin kanafileiden kanssa, salaatinkastikkeena sekä margariinin korvaajana leivän päällä. Tätäkin suosittelen lämpimästi kokeilemaan :)

Peston ohje löytyi Kunto Plus -lehden viimeisimmästä numerosta 4/2016. Itse asiassa lehdessä on monia muitakin mielenkiintoisia ja varmasti kokeilemisen arvoisia dippejä ja kastikkeita, mutta tämä basilikapesto on yksi lemppareistani. Kun pestoa on jääkaapissa, ei margariinia tule edes ajatelleeksi sipaista leivälle tai kaataa valmista salaatinkastiketta pullosta tuoreiden kasvisten päälle. Kuten lehdessäkin todetaan: "Mikään ei piristä tylsää ateriaa niin kuin hyvä kastike".

Basilikapesto
Sekoita seuraavat ainekset sauvasekoittimella: 
1 nippu basilikaa
50 g pinjansiemeniä (paahdettuna)
50 g parmesaaniraastetta
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa 

Toinen highlight osui lauantai-illan ruokaan. Vanhempi tyttäreni pyysi useamman kerran viime viikolla tekemään lemppariaan, eli ananas pizzaa. Toteutin hänen toiveensa lauantaina. Pidän pizzassa ehdottoman tärkeänä pohjaa ja eittämättä täydellinen pizzapohja löytyy Habanerokitchen -blogista. Kyseisellä ohjeella on keittiössämme valmistunut pizzaa aiemminkin, mutta nyt kokeilin sitä myös ihan itse. Ja se toimi minunkin tekemänä (sähköuunissa). Täytyy tosin myöntää, että leivinuunissa arinalla paistettu pizza on jotain ihan taivaallista.

Yksi salaisuus on varmasti durum-vehnäjauhoissa, toinen uunin kova lämpö ja kolmas pellin kuumentaminen uunissa ennen pizzan latomista. Pohjasta tuli tosi rapsakka ja ohut, ominaisuuksia joita arvostan suuresti. Kokemuksen rintaäänellä voin nyt sanoa, että ennen pizzapohjan laittamista tulikuumalle pellille, kannattaa pohja laittaa leivinpaperille ja sit vetästä koko paketti pellille. Muutoin pohjan käsittely pellin päällä on mahdotonta! Lopputulos oli maistuvaa :)

Sen verran täytyy vielä viikonlopun ruokailuista kertoa, että sunnuntaina iltaruoka oli pitkään leivinuunissa hautunutta pataruokaa lampaasta ja porosta. Kylläpä maistui! Yritän seuraavalla kerralla olla paremmin hollilla, kun mies kokkaa, niin saadaan niitäkin herkkuja tänne.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli herkullinen myös muilla tavoin. Sain urheiltua kumpanakin päivänä, tuli ulkoiltua ja mikä parasta lauantai oli KARKKIPÄIVÄ :) Toivon jo ensi viikolla saavani tänne otteita kädentaidoistani sekä lukukokemuksistani. Kuulemisiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti