torstai 30. kesäkuuta 2016

Oman kasvihuoneen kurkku paras kurkku :)

Ompas siitä taas vierähtänyt aikaa, kun olen blogissani pyörähtänyt. Mutta niin kait se on sama asia tämänkin kanssa kuin muutenkin elämässä; nousuja ja laskuja ja niiden välissä pohjia ja huippuja :) Kiva kuitenkin palata jälleen ja esitellä ensimmäiset tämän kesän kurkut. Maistui muuten ruisleivän päällä erinomaiselta.

Kasvihuone meidän pihamaalla on nyt kolmatta kesää. Asukit ovat pysyneet vuodesta toiseen hyvin samoina; kurkut, tomaatit ja paprikat ovat vakiokamaa. Tänä vuonna säkeissä kasvaa myös chiliä ja kurpitsaa (joka paljasti todellisen luonteensa alkaessaan kasvattaa satoaan!). Olin ostavinani kesäkurpitsan, mutta ostinkin sellaisen Halloween kasvin. Jättikurpitsoja odotellessa :) Voipi kuitenkin olla, että hän ei kovin kauaa saa asua kasvihuoneessa, koska meinaa vallata koko kopin! Mutta kukat ovat komeat. Niitähän jotkut jopa friteeraa. Täytynee vielä pohtia päästäisikö kasvin paremmille laitumille biojätteeseen. En ole niin kova keltaisen kummituskurpitsan ystävä, että satoa tulisi nautittua ehkä muutamaa kertaa enempää. Pitänee olla tarkempi ensi keväänä ostoksissaan.


Kasvihuoneen pitäminen on ihan kivaa hommaa, ainakin näin alkukesästä. Syksymmällä tunnetusti kasteluinto vähän hiipuu ja yllättävän paljon varkaitakin pääsee tomaatteihin syntymään. Mutta josko tämä kesä ja syksy toisivat poikkeuksen. Nyt kasvua on mielenkiintoista seurata ja jokaisessa kolossa kasvaa jo paljon satoa. Tilanne voi muuttua, kun emäntä poistuu tiluksiltaan seuraavaksi puoleksitoista viikoksi. Isännälle siirtyy valtava vastuu ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti