perjantai 22. heinäkuuta 2016

Herkkuja pilviseen päivään

Kesä se vain käväisi meillä ja nyt muutama päivä ollaan menty hyvin koleassa pilvisessä säässä. Välillä vihmoo vettä ja ukkonenkin jyrähtää. Toivottavasti aurinko näyttäisi pian taas säteensä.

Kaikesta huolimatta, otin itseäni niskasta kiinni, puin ylleni pitkävartiset pakkaskengät, pitkähihaisen paidan ja -housut, keräsin rohkeuteni ja säntäsin vattupuskiin. Vaikka juuri eilen kerroin, että minua ei sinne saa, luonto ei vain antanut periksi katsella punaisenaan hehkuvia puskia tuossa silmieni edessä. En nyt intoutunut siellä sankko tolkulla olemaan, mutta lupasin itselleni vademapiirakan palkaksi, jos jaksan niin paljon kerätä. Ja herkullinen piirakka niistä syntyikin :)


En lähtenyt kikkailemaan ohjeilla, vaan tein hyvin perus hyvän piirakan. Ohjeen nappasin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -nimisestä blogista. Helppo, nopea ja herkullinen, eipä tuota muuta lie sitten tarvitakaan. Yhdyn blogin pitäjän mielipiteeseen, että piirakasta ei tosissaan tullut ällömakea, vaan just sellanen sopiva sokerin tuskaan. Vattuja laitoin oikein rutkasti päälle, itse asiassa koko tämänpäiväisen saaliini :)

Vadelma-rahkapiirakka

Pohja
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhe

Täyte
2 dl rahkaa
0,5 dl maitoa
2 kanamunaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
vadelmia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kanamunat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vatkaten joukkoon. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille.
Sekoita kaikki täytteen aineisosat keskenään. 
Kaada vadelmat pohjan päälle ja lopuksi rahkaseos vadelmien päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa reipas puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti